Technikai segítség

Internetes élő közvetítés megtekintése a Hit Parkból

Az élő adás csak az istentiszteletek élő közvetítése alatt érhető el, ez a vasárnapi napokon kb. 11:00-13:00 közötti időszakot jelenti. Más időpontokban nincs közvetítéshez ezen az oldalon. Adásidőn kívül a Vidám Vasárnap weboldalán az Archívum menüpont alatt lehetséges megtekinteni a korábbi Vidám Vasárnapokat.

Navigálás az oldalon

Az élő adás ideje alatt a honlap kezdő oldalán megjelenik az "Élő adás" felirat, alatta az adás megtekintéséhez szükséges linkekkel. A kiválasztott minőségű adás linkre kell kattintani és így indul be az élő adás megtekintése. Ezek a linkek adás időn kívül nem érhetőek el.

Böngésző programok

A böngésző programban Adobe Flash plugin telepítése szüksége, ami a http://get.adobe.com/flashplayer oldalról tölthető le ingyenesen.

Mozilla Firefox böngészőben – első alkalommal – a "Videó lejátszás" linkre kattintva, a megjelenő üzenetablakban be kell állítani, hogy a Windows Media Playerben nyissa meg a fájlt, és ki kell pipálni, hogy ezt a beállítást jegyezze is meg.

Kapcsolódás az adáshoz

Az élő közvetítés 11:00-kor kezdődik, de az adás kezdete előtt pár perccel már lehetséges kapcsolódni a rendszerhez. Az élő adás kezdetéig ilyenkor képeket látnak az adáshoz kapcsolódó nézők. Amennyiben a képek vetítése beindult, nincs szükség további teendőre, a kép galéria helyén az adás kezdésekor meg fog jelenni az istentisztelet képpel és hanggal.

Adások sebessége

Az internet kapcsolat sebességétől függően lehetséges választani az adáslinkek között. Az internet kapcsolat sebességét több módon lehetséges tesztelni, pl. ezeken az oldalakon:

http://speedtest.net

http://www.bandwidthplace.com/

Az internet kapcsolat sebességéhez mérten célszerű az adás linkek között választani, javasoljuk hogy az internet kapcsolat sebessége legalább kétszerese legyen a kiválasztott adás sebességénél, ellenkező esetben az adás lejátszása szaggat és akadozik.

Windows Media Player megnyitás

Az adás linkre kattintás hatására a Windows Media Player program indul be. A lejátszáshoz minimum Windows Media Player 11 javasolt. A Media Palyer a Microsoft weboldaláról tölthető le. A Windows Media Player telepítéséről a www.microsoft.com oldalon bővebb információkhoz lehet jutni.

Online videó lejátszó használata 

A honlapon található lejátszó használatakor a következő billentyűkombinációk használhatók, melyek alkalmazása megkönnyíti a videó megtekintését:

  • Space: a lejátszás szüneteltetése/újraindítása
  • PageUp (PgUp) / PageDown (PgDn): előre / hátra ugrás 2 percet
  • Balra / Jobbra: előre / hátra ugrás 10 másodpercet
  • J betű: ugrás a megadott időpontra (óra:perc:másodperc, ebből az óra és a perc elhagyható)

 

Operációs rendszerek

Az élő adás megtekintéséhez Windows Media Player és Adobe Flash Player szükséges. Ezek telepítése Microsoft Windows XP/Vista/7/8 operációs rendszerek alatt lehetséges.

Linux és Macintosh operációs rendszerek alatt is létezik megoldás a Windows Media lejátszására, ezekről bővebben a következő oldalon tájékozódhat: http://www.mplayerhq.hu. Bővebb információhoz és támogatáshoz a szoftver gyártójának oldalán lehetséges jutni.

 

Ezt az oldalt folyamatosan bővítjük a visszajelzések alapján.
Ha további technikai nehézségekbe ütközik, ide kattintva jelezheti.